CAMLOG® IMPLANTAATSYSTEEM

Sjabloongeleid implanteren en geïndividualiseerde CAD/CAM implantaatprothetiek

Headerbild CAML Digital USA

Digitale techniek

CAMLOG biedt perfect afgestemde producten voor digitale toepassingen voor zijn implantaatsystemen:

 • Guide System – sjabloongeleide implantatie voor CAMLOG® en CONELOG® implantaten

  Met de componenten van het Guide System kan het implantaatbed worden voorbereid door middel van sjabloongeleiding en kunnen de SCREW-LINE-implantaten van CAMLOG® en CONELOG® in edentate en gedeeltelijk betande boven- en onderkaken worden geplaatst. Door het beperkte aantal onderdelen is het Guide System eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik. De producten van het Guide System zijn nauwkeurig gemaakt en optimaal op elkaar afgestemd.

   

  Door de 3D-planning met behulp van implantaatplanningssoftware en de realisatie met behulp van het Guide System, heeft de gebruiker de beschikking over een eenvoudige, voorspelbare en betrouwbare manier om het implantaatbed voor te bereiden en de implantaten te plaatsen. Bij de planning van de precieze implantaatpositie kan rekening worden gehouden met alle fysiologische structuren.

   

  Het geleidingssysteem is geïntegreerd in de volgende 3D-implantaatplanningssoftware: 

   

  3D-implantaatplanningssoftware
  (fabrika
  nt
  )

  vanaf
  versie

  Implant Studio™ (3Shape®)

  2.1.9.1

  SimPlant® (Dentsply Sirona®)

  16

  coDiagnostiXTM  (Dental Wings®)

  9

  Smop (powered by Swissmeda)

  2.8

  GALILEOS Implant (Dentsply Sirona®)

  1.9.5602

  SICAT Implant (SICAT)

  1.5.5602

  Invivo5 (Anatomage)

  5.4

  OnDemand3D (Cybermed)

  1.0.10.5261

  Romexis (Planmeca®)

  4.5

   

  Niet alle producten zijn beschikbaar in alle landen.

 • CAMLOG Titanium bases CAD/CAM

  CAD/CAM-titaniumbases

  CAD/CAM-titaniumbases van CAMLOG® in de versies voor kronen en bruggen werken als hechtbasis voor op maat gemaakte constructies van de daartoe geschikte materialen. CAD/CAM-titaniumbases zijn zowel verkrijgbaar met een Tube-in-Tube®-implantaat-abutmentverbinding voor de versie voor kronen als zonder dergelijke verbinding voor de versie voor bruggen.

   

  CAD-BIBLIOTHEKEN

  CAD-bibliotheken met de geometrische parameters van de CAD/CAM-titaniumbases en een suggestie voor de freesgeometrie vereenvoudigen het werkproces en zorgen voor nauwkeurige resultaten. De bibliotheken zijn verkrijgbaar voor de volgende CAD-software en omvatten ook instructies voor het importeren:

   

     

   

  3Shape® CAD bibliotheek, Versie 2020-07-24

  exocad® CAD bibliotheek, Versie 2020-07-21

   

  Dental Wings® CAD bibliotheek, Versie 2020-07-24 

  De geometrieën zijn reeds door de fabrikant
  geïntegreerd. Een systeemgebonden scanbody is
  noodzakelijk. Dat is verkrijgbaar via de 
  vakhandel voor producten van Sirona®.

   

   

  Wijzigingen voorbehouden

 • CAMLOG Sirona Scanbody

  ScanPost voor Sirona® scanbody

  In combinatie met een Sirona® Scanbody wordt de ScanPost gebruikt voor het digitaal vastleggen van de implantaatpositie of de positie van de laboratoriumanaloog binnen de CEREC®- en inLab®-software van Sirona®.

 • CAMLOG Scanbodies

  Scanbodies

  Een scanbody wordt gebruikt voor het optisch, driedimensionaal positioneren van implantaten in de mond of van laboratoriumanalogen in het werkmodel. De scanbodies worden steriel geleverd en kunnen dan ook direct intraoraal worden toegepast.

   

  Het scanbody maakt deel uit van de volgende CAMLOG CAD-bibliotheken:

  • CAD/CAM-titaniumbases
  • Titanium CAM-blanks

    

 • CAMLOG CAM-Titanium blanks

  Titanium CAM-blanks

  Op maat gemaakte titaniumabutments en healing caps kunnen op CNC-freesmachines worden gemaakt met behulp van CAM-blanks. De titanium CAM-blanks zijn voorzien van een voorgevormde implantaat-abutmentverbinding met schroefkanaal. Titanium CAM-blanks zijn verkrijgbaar in twee soorten ontwerpen:

   

  Type IAC:

  Bevestiging op de freesmachine bij de implantaat-abutmentverbinding. Voor dit type zijn bij het systeem passende spanelementen van het type IAC verkrijgbaar als primaire bevestigingsvoorziening.

   

  Type ME:

  Bevestiging op de freesmachine wordt gedaan bij het cilindrische gedeelte dat tegenover de implantaat-abutmentverbinding ligt. Als machinespecifieke bevestigingsvoorziening kunnen de abutmenthouders voor Preface® Abutments van Medentika® worden gebruikt. Deze spanelementen zijn verkrijgbaar voor de geschikte CNC-freesmachines van de desbetreffende machinefabrikanten.

   

  Voor het verwerken van beide typen blanks zijn een bijpassende CAM-bibliotheek en de juiste houders en beugels nodig. Voor informatie over de compatibiliteit van de CAMLOG® CAM-blanks van titanium met de CNC-freesmachines kunt u terecht bij de desbetreffende fabrikanten van de machines en de software.

   

   

  CAD-BIBLIOTHEKEN

  Aan de hand van de CAD-bibliotheken met de geometrieën van de titanium CAM-blanks van CAMLOG® en de CAMLOG®-scanbodies kunnen titaniumabutments en healing caps uit een stuk worden gemaakt. Hierin is ook de geometrie van de DIM-implantaatanalogen van nt-trading opgenomen, waarmee met behulp van de CAD-software printbare modellen kunnen worden gemaakt.

   

  De bibliotheken zijn als download verkrijgbaar voor de volgende CAD-software en omvatten ook instructies voor het importeren:

   

   

   

  3Shape® CAD Library, Version 2020-07-24

  exocad® CAD Library, Version 2020-07-21

  Dental Wings® CAD Library, Version 2020-07-24

 • CAMLOG scanning caps

  Scankap voor stegabutments

  De scankap voor stegabutments wordt gebruikt voor het visueel vastleggen van het prothetische platform in 3 dimensies (inclusief het uitlijnen van het hexoppervlak) ten behoeve van CAMLOG®- of CONELOG®-stegabutments in de mond of steganalogen op het werkmodel in het laboratorium. De scankappen zijn gemaakt van PEEK (poly ether ether keton) en zijn beschermd tegen roteren. De scankappen worden steriel geleverd en kunnen dus direct intra-oraal worden gebruikt.

   

   

  CAD BIBLIOTHEKEN

  CAD-bibliotheken met de geometrische parameters van de scankappen voor stegabutments, inclusief een suggestie voor de freesgeometrie, vereenvoudigen het werkproces en zorgen voor nauwkeurige resultaten. De bibliotheken zijn als download verkrijgbaar voor de volgende CAD-software en omvatten ook instructies voor het importeren:

     

   

     

  3Shape® CAD bibliotheek, Versie 2020-04-29

  exocad® CAD bibliotheek, Versie 2020-07-21

  Dental Wings® CAD bibliotheek, Versie 2020-04-29

CAMLOG® implantaten zijn niet verkrijgbaar in alle landen
a perfect fit ™