DE DUALE TEXTUUR VAN HET OPPERVLAK

Perfect afgestemd op het omliggende weefsel

De duale textuur van het oppervlak

De duale textuur van het oppervlak van CERALOG® combineert twee gedefinieerde ruwheden op één implantaat, zonder nabewerking. Dat is uniek.

 

Het enossale deel van het implantaatlichaam is voorzien van een microruwheid met een Ra-waarde van 1,6 μm voor een gerichte afzetting van de botcellen. Het gebied van de nek van het implantaat is minder ruw en heeft een Ra-waarde van 0,5 μm, zodat ook de afzetting van het zachte weefsel wordt geoptimaliseerd.

Het materiaal Y-TZP zirkoniumdioxide

CERALOG®-implantaten bestaan uit ultrazuiver yttriumoxidegestabiliseerd tetragonaal zirkoniumdioxide. Ze worden gemaakt met behulp van de Ceramic Injection Molding (CIM)-methode. Zowel de uitwendige geometrie als de textuur van het oppervlak worden hierbij reeds voor het sinter- en HIP-proces (HIP = Hot Isostatic Pressing) door een vorm, de ʽmoldʼ, gecreëerd. Bij dit proces is geen abrasieve bewerking van het zirkoniumdioxide noodzakelijk. Slechts enkele bedrijven wereldwijd hebben dit hightech productieproces onder de knie.

 

100% kwaliteitscontrole: voordat elk afzonderlijk implantaat wordt verpakt, wordt het in een gecontroleerd proces aan een uitgebreide belastingstest en een controle van de afmetingen onderworpen.

CERALOG® implantaten zijn niet verkrijgbaar in alle landen.
a perfect fit ™